Aktuellt

THERESE NILSHAGEN

Dressyr

Therese Nilshagen är 35-åringen som slog igenom inför hela Sverige på EM i dressyr i Göteborg i augusti 2017.

Hon har gått den hårda skolan, från ridskoleelev till den absoluta toppen.

Therese har bott i Tyskland sedan hon var 20 – Jag slutade på ridskola när jag var 19, sen kom den här chansen med Tyskland. Då hade jag aldrig tävlat stor häst, började arbeta som hästskötare när jag kom till Tyskland. Sedan har jag arbetat mig fram till var jag är idag. För tre år sedan nådde jag högsta nivån i dressyr. På EM 2017 i Göteborg var det mitt första stora mästerskap, som slutade med en fjärdeplats på Dante Weltino.

2018 representerade Therese Nilshagen och Dante Weltion svenska landslaget vid VM Tryon i USA.

Therese var en av de två svenska ryttare som fick starta i dressyrtävlingen Top 10 vid Sweden international Horse Show i Stockholm 2018.

I det första Världscupdressyrkvalet blev Therese och Dante Weltion placerad 3:a. Hon ligger nu som högst rankade i världen av alla svenskar i dressyren.

Therese är en positiv och målmedveten tjej. Hon har bevisat att inget är omöjligt.

JOSEFINE LUNN

Dressyr

 

27 år, heltidsarbetande sjuksköterska och driver dessutom Stall Cavell, Dressyr och utbildningsstall ihop med sin mamma Eva Cavell. Josefine är driven, ambitiös och målmedveten ryttarinna. Har tidigare

arbetat hos Patrik Kittel, Anna Svanberg och Pernilla André Hokfelt, alltså vet hon hur det är att jobba med hästar på absolut toppnivå. Josefine har vinster och placeringar upp till Intermediere A i dressyr. Tog silver i lag-SM 2017. Stall Cavell föder upp hästar i mindre skala. De rider in och utbildar sina hästar med målet svår dressyr. Man lägger stor vikt vid att hästarna har ett omväxlande arbete, det innebär att de kombinerar dressyr med bland annat gymnastikhoppning, uteritter i

naturen där man även tränar dressyrens olika svårigheter. Fokus är hästarnas välmående. Eva Cavell arbetar heltid som eftertraktad fysioterapeut och massör åt häst. När tids ges hjälper hon Josefine med utbildning utav deras hästar. Eva själv har placeringar i St.George i dressyr. De har fullt med undervisning av elever på deras fina anläggning. Josefine ser fram emot att komma ut på tävlingsbanorna och starta Grand Prix 2019. Med en målmedvetenhet, vilja av stål och en underbar ödmjukhet kommer Josefine nå långt.

CIZZI ALMBY

Dressyr

 

Cizzi säger om sig själv att hon är en glad amatör.

Hon är en målmedveten tjej, som satt upp klara mål med sin träning.

Fokusera helhjärtat på dressyren, hennes mål är att komma upp i de större klasserna.

Cizzi började rida redan som barn, tävlade framgångsrikt i hoppning.

Sedan har hon varit både i Tyskland och på Irland, där hon arbetat till en början som häst skötare.

Men efter hand även beridare. Hon lärde sig mycket och utvecklades under tiden.

Idag arbetar hon med sin man i företaget Mellby Horsepower, som säljer vackra häststaket.

De säljer staket till hela Sverige, varje sommar kan ni se deras monter under Falsterbo Horse Show.

Cizzi bor med sin man och dotter på en hästgård i Halland.